hoe kortingspercentage berekenen

plaatsen naar rechts te schuiven. In dit geval moet je glamour concept store korting 15 met 0,03 vermenigvuldigen. In ons voorbeeld willen we weten hoeveel procent 485 (het aantal blauwe knikkers) van 1684 (het totale aantal knikkers). Je leert hier hoe je berekent hoeveel procent korting je in zo'n geval krijgt. Dit reken je uit door 100 te verminderen met het kortingspercentage waar je mee werkt. Dit is een erg simpele manier om een kortingsprijs te berekenen, maar je moet wel precies weten wat het kortingspercentage. Korting in procenten, korting in procenten, oud bedrag nieuw bedrag. In ons voorbeeld vermenigvuldigen we dus 0,288 met 100, wat als uitkomst 28,8 ofwel 28,8 heeft. Je betaalt dan nog maar 79,20 voor de jas.

Het kan een goede hulp zijn om te leren rekenen met procenten, maar je kunt het ook gebruiken in verschillende alledaagse situaties. Een bedrag met een percentage verhogen (1 percentage) x bedrag. Dat is mooi, maar we gebruiken meestal niet enkel procenten. Wat wordt er gevraagd? Omdat je de formules in andere cellen hebt ingevoerd (en niet in de cellen A1 en B1 berekent Excel automatisch de kortingspercentages wanneer je de oorspronkelijke prijs of de nieuwe prijs (of allebei) aanpast. Het is belangrijk dat je kind vervolgens de vraag goed leest.

Bij prijsinvoer in Euro is de uitkomstprijs ook in, je kunt het symbool gewoon negeren en de prijs in aflezen. Dat is de prijs nadat alle kortingen ervan afgehaald zijn. Alle appels waren 100, nu hebben we er nog 80, dus zijn het aantal appels met 20 gedaald (want ). Percentage terugrekenen is hoeveel van? Hoeveel moet Sterre voor de broek betalen? Hoge korting op iets dat je niet nodig wordt als snel een miskoop, goedkoop is duurkoop. Van een getal?, dan kun je dit hierboven berekenen. De korting is 40 procent. Een procentpunt, ook geschreven als -punt, gebruikt men om het absolute verschil aan te geven tussen waarden die in procenten worden uitgedrukt. 2 In dit voorbeeld komt in cel D1 25 te staan.